De ideale oplossing tegen oververhitting

Iedereen geniet van de eerste zon en het natuurlijk licht dat door de ramen binnenkomt. In de steeds warmer wordende zomermaanden kan dit echter al snel nefaste gevolgen hebben. Bij stijgende temperaturen binnen, gaat het comfort drastisch achteruit, waardoor eveneens de productiviteit keldert. De zonwerende raamfolies van Vink zijn dé ideale oplossing tegen de oververhitting in de zomer. Ze blokkeren de UV- en infraroodstralen van de zon en zorgen zo voor een gezonder binnenklimaat in uw gebouw. Zo kan het natuurlijk licht toch nog worden binnengelaten, en hoeft de airco-installatie geen overuren te draaien, wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert.

Van transparant tot uitgesproken spiegeleffect

Van transparante, nauwelijks zichtbare zonwerende folies, tot gemetalliseerde folies met een uitgesproken spiegeleffect die eveneens de privacy opkrikken overdag. U vindt het allemaal bij Vink. Wij bieden u met trots het meest uitgebreide gamma aan zonwerende oplossingen aan, en dit van de meest gerenommeerde merken. Wij staan u graag bij met professioneel advies om zo de juiste oplossing te vinden voor uw warmteprobleem.

Bekijk hier ons uitgebreide gamma aan zonwerende folies

Binnen- of buitenplaatsing

Vink biedt u een uitgebreid gamma aan zonwerende folies aan, zowel voor binnen- als buitenplaatsing. Doordat moderne beglazingen vaak reeds zijn uitgerust met zonwerende en/of isolerende coatings, is het meestal efficiënter qua warmtewering om een zonwerende folie aan de buitenkant van het glas aan te brengen. Dit is bovendien ook minder risicovol naar thermische stress toe. 
Uiteraard zijn niet alle ramen even makkelijk toegankelijk langs de buitenkant. De grote keuze aan zonwerende oplossingen laat ons toe om steeds een goede oplossing te vinden, ook voor binnenplaatsing. Zo kunt u binnen de kortste keren weer genieten van een aangename omgeving.

Aanbevolen producten

Referentieprojecten

Onderbouwd technisch advies

Bij het zoeken naar de meest geschikte oplossing voor uw project moeten we steeds rekening houden met enkele belangrijke factoren. Zo kunnen zonwerende folies in combinatie met specifieke situaties ervoor zorgen dat de thermische stress in het glas verhoogt. Om de juiste analyse te kunnen maken, moeten we al deze factoren in rekening brengen. Vink, alsook onze gecertificeerde installateurs, beschikken hiervoor over de nodige professionele tools om uw glastype te meten en de thermische stress te berekenen. Op deze manier zijn we zeker dat we de beste oplossing voor uw gebouw kunnen aanbieden. Graag maken we eveneens voor uw project een berekening van de verbetering van de g-waarde wanneer u een zonwerende raamfolie van Vink op uw ramen zou aanbrengen. De g-waarde is de thermische energie die wordt doorgelaten door de ramen. Hoe lager deze is, hoe beter om oververhitting tegen te gaan. Onze technische experts staan steeds voor u klaar voor het juiste advies.

Wij bieden warmtewerende oplossingen voor

Alles weten over de mogelijkheden

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek project? Ons team van experts staat graag voor u klaar.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top