Wist je dat ...

... het 3 tot 4 keer duurder is om de temperatuur van een gebouw met 1°C te laten dalen dan met 1°C te laten stijgen ?!

Zonwering en energiebesparing

Een belangrijke functie van ramen is dat ze natuurlijk licht binnenlaten. Dit kan er echter ook voor zorgen dat het binnen in een gebouw snel te warm wordt. Het comfort en de productiviteit van de mensen binnen zal in dat geval drastisch dalen. Het warmteprobleem kan grotendeels verholpen worden door het aanbrengen van een zonwerende Window Film van Vink op uw ramen. Minder warmte in uw woning of kantoorgebouw, door het professioneel aanbrengen van een zonwerende raamfolie, betekent eveneens een aanzienlijke daling voor uw aircokosten.
Vink berekent graag voor u hoeveel u jaarlijks aan energiekosten kunt besparen met onze zonwerende raamfolies. Zo maakt u zowel een economische als een ecologische investering.

De Vink keuzewijzer

De ideale oplossing in slechts enkele kliks

Vind de ideale oplossing voor uw probleem met de Vink keuzewijzer. In slechts enkele kliks wordt u geleid naar het geschikte product voor uw project.

Probeer de Vink keuzewijzer hier

Ongeziene transparantie voor een ongewijzigd aanzicht

De inkomende zonnewarmte blokkeren, terwijl u blijft genieten van het natuurlijk licht in uw gebouw? Dat kan! Met ons gamma aan spectraal selectieve raamfolies blokkeert u selectief de UV- en infraroodstralen, terwijl het zichtbaar licht maximaal wordt doorgelaten. Zo hoeft u geen extra artificieel licht aan te steken, en blijft het aanzicht van uw gebouw gevrijwaard. Voor een verhoogd comfort dat quasi onzichtbaar blijft op uw ramen.

Verhoogd comfort het hele jaar door

Naast het buiten houden van de hitte in de zomer, houden de LowE folies van Vink in de winter de warmte ook beter binnen. Zo zorgen ze voor een betere isolatie van uw ramen in koude periodes. Ramen zijn, zoals u weet, immers de grootste bron van warmteverlies. De LowE folies uit het Vink gamma verbeteren de U-waarde van het glas aanzienlijk en hebben op deze manier een positief effect op het verlagen van uw energiekosten. Bovendien zal uw comfort aanzienlijk verbeteren. Voor de isolerende raamfolies heeft u de keuze uit transparante raamfolies die het aanzicht van uw gebouw vrijwaren, of uit gemetalliseerde raamfolies die eveneens de privacy gedurende de dag kunnen opkrikken.

Geef verblindende glans geen kans

U kent het probleem van verblindende glans gegarandeerd: het hinderlijke felle zonlicht dat door het raam komt, wat uw schermen compleet onleesbaar maakt. Als gevolg worden gordijnen of blinderingen gesloten, waardoor u meer artificieel licht zal aansteken. De zonwerende raamfolies van Vink kunnen deze lastige “glare” of verblindende glans voor u wegnemen. Zo kunt u de gordijnen gerust openlaten en kunt u blijven genieten van natuurlijk zonlicht.

Combineer zonwering met verhoogde privacy

U wenst de inkomende zonnewarmte te beperken, maar zoekt ook een oplossing tegen ongewenste inkijk? Ook dit is mogelijk met de zonwerende spiegelfolies van Vink. Deze kwalitatieve raamfolies zijn uiterst efficiënt in het blokkeren van de warmte, en zorgen tegelijkertijd met hun "one-way-vision" spiegeleffect voor een verhoogde privacy gedurende de dag. Hierdoor blijft het overdag mogelijk om zelf naar buiten te kijken, en kunt u ongestoord genieten van een verbeterd comfort in uw gebouw.

Een aanbevolen oplossing tegen vervaging en veroudering

Vervaging van kleuren wordt voor 40% veroorzaakt door UV-stralen voortgebracht door de zon. Hierdoor zullen de felle, levendige kleuren van bv. uw kledij, meubels en interieurdecoratie snel flets worden. De Vink Window Films kunnen het vervagingsproces van uw interieur en kledij aanzienlijk vertragen. Bovendien beschermen de raamfolies van Vink uw huid tegen de schadelijke effecten van UV-stralen.

Producten in de kijker

Alles weten over de mogelijkheden

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek project? Ons team van experts staat graag voor u klaar.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top