Raamfolies zorgen voor aangenamere klaslokalen

Van oververhitte naar koele klaslokalen
The British School of Brussels, een gerenommeerde internationale school, stond voor een uitdaging die hun klaslokalen en leeromgevingen ernstig beïnvloedde. Met grote ramen die veel natuurlijk licht binnenlieten, kwam ook de hitte binnen, waardoor de klaslokalen onaangenaam warm werden. Deze situatie was niet alleen oncomfortabel voor studenten en docenten, maar beïnvloedde ook de leerprestaties.
De school was dus dringend op zoek naar een oplossing om de overmatige warmte buiten te houden en tegelijkertijd het natuurlijke licht binnen te laten. Ze zochten naar een partner die niet alleen technische expertise bood, maar ook een bewezen staat van dienst had in het leveren van innovatieve oplossingen voor vergelijkbare problemen.

3M Prestige 40 Exterior - De redder in nood
De oplossing werd gevonden in 3M Prestige 40 Exterior. Deze geavanceerde zonwerende raamfolie van 3M staat bekend om zijn uitstekende warmtewerende eigenschappen, terwijl die het binnenklimaat verbetert en het uitzicht naar buiten behoudt. Het was de perfecte keuze om de klaslokalen te transformeren zonder concessies te doen aan het esthetische karakter van het gebouw.

BVX: de helden achter de transformatie
BVX, een vooraanstaand bedrijf gespecialiseerd in raamfolies en belettering, was cruciaal in het realiseren van deze transformatie. Ze werden opgemerkt door The British School of Brussels via een advertentie in FM Magazine,
waarin ze samen met Vink en 3M werden gepresenteerd als experts op het gebied van energie-efficiënte bouwoplossingen.
BVX reageerde onmiddellijk en nam de leiding in het bieden van een oplossing. Ze gingen een partnerschap aan met Vink om de 3M Prestige 40 Exterior raamfolie te installeren op de klaslokalen van de school. BVX coördineerde het gehele project, van de initiële inspectie tot de nauwkeurige installatie, en zorgde ervoor dat de resultaten aan de verwachtingen van de school voldeden.

Geweldige resultaten: koelere klaslokalen, kostenbesparingen en meer comfort
Na de succesvolle installatie van de 3M Prestige 40 Exterior, werden er opmerkelijke resultaten behaald:
• De klaslokalen werden merkbaar koeler, waardoor een veel comfortabelere leeromgeving ontstond.
• Het energieverbruik voor koeling van de school daalde aanzienlijk, wat resulteerde in kostenbesparingen op lange termijn.
• Het natuurlijke licht werd behouden, maar werd zachter gemaakt, zodat ook het probleem van verblindende glans op de schermen en schoolborden werd opgelost.
• Het gebouw behield zijn architecturale karakter en kreeg zelfs een moderne uitstraling.

Conclusie: een win-win-win verhaal
De samenwerking tussen The British School of Brussels, BVX en Vink resulteerde in een opmerkelijke transformatie van het onderwijsgebouw. De school werd omgevormd tot een comfortabelere en energie-efficiëntere leeromgeving, terwijl BVX en Vink weer een prachtige samenwerking rijker zijn!
 
Project: The British School of Brussels
Type gebouw:Schoolgebouw
Omvang project:+/- 320m²
Gebruikte folie:3M Prestige 40 Exterior
Installateur:BVX
Reden: 
  • Warmtewering
  • Verblindende glans
  • Comfort
  • Energiebesparing
  • Geen spiegeleffect
  • Behoud van architecturaal karakter

Meer info over de gebruikte folie

Alles weten over de mogelijkheden

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek project? Ons team van experts staat graag voor u klaar.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top