Verbeter het comfort in de klaslokalen

Vooral tijdens de lente- en zomermaanden kan de zon klaslokalen snel opwarmen. Een oververhit lokaal heeft een negatieve invloed op het concentratievermogen van leerlingen. De zonwerende Vink Window Films houden een groot deel van de warmte buiten, zodat de temperatuur in de klas aangenaam blijft. Deze kwalitatieve raamfolies blokkeren namelijk de infrarood- en schadelijke UV-stralen. Meer nog, met de Vink Window Films bekom je dit zonwerende effect quasi zonder in te boeten aan natuurlijk licht. De transparante oplossingen laten het natuurlijk licht binnenstromen en houden de warmte tegen. Dat is belangrijk, want natuurlijk licht bevordert immers het concentratievermogen van de leerlingen.

Voor elke uitdaging de juiste oplossing

Verblindende glans

Een ander veelvoorkomend probleem in scholen is de verblindende glans van de zon, ofwel "glare", die het onmogelijk maakt om computerschermen of smartboards te kunnen lezen. Gordijnen of blinderingen worden dan al snel gesloten, waardoor er geen natuurlijk zonlicht meer binnenkomt en er meer artificieel licht wordt aangestoken. Dit kan eveneens het ziekteverzuim in de school verhogen. Blokkeer daarom de verblindende glans met een Vink Window Film, zodat de gordijnen open kunnen blijven in het klaslokaal.

Contacteer ons voor het juiste advies voor uw schoolgebouw

Veiligheid

In een school is de veiligheid van de leerlingen en leerkrachten prioritair. Wanneer er iemand struikelt en tegen een raam of deur valt, of wanneer een bal op de speelplaats tegen het raam belandt, kan het glas breken. Hierdoor kunnen leerlingen of leerkrachten ernstige verwondingen oplopen. Door een veiligheidsfolie van Vink op de ramen aan te brengen, worden de glasscherven bij elkaar gehouden en wordt het risico op verwondingen vermeden.

Privacy

In leraarslokalen en vergaderruimtes in de school kan het eveneens belangrijk zijn om de nodige privacy te creëren. Dit kan eenvoudig en snel gerealiseerd worden met een zandstraalfolie of een one-way-vision spiegelfolie op de ramen, om zo ongewenste inkijk tegen te gaan.

Oplossingen voor uw school voor

Enkele interessante producten voor uw school

Warmtewering en verblindende glans

Privacy

Veiligheid

Raamdecoratie

Referentieprojecten

Alles weten over de mogelijkheden

Contacteer ons

Heeft u een vraag of een specifiek project? Ons team van experts staat graag voor u klaar.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top