School

Zonwering

Vooral tijdens de lente- en zomermaanden kan de zon klaslokalen snel opwarmen. Een oververhit lokaal heeft een negatieve invloed op het concentratievermogen van leerlingen. De zonwerende 3M™ Window Films houden een groot deel van de warmte buiten, zodat de temperatuur in de klas aangenaam blijft. Deze kwalitatieve raamfolies blokkeren namelijk de infrarood- en schadelijke UV-stralen. Meer nog, met de 3M™ Window Films bekom je dit zonwerende effect quasi zonder in te boeten aan natuurlijk licht. De gepatenteerde nanotechnologie van 3M™ laat het natuurlijk licht binnenstromen en houdt de warmte tegen. Dat is belangrijk, want natuurlijk licht bevordert immers het concentratievermogen van de leerlingen. 3M™ heeft daarom eveneens een raamfolie ontwikkeld die het zonlicht breekt, en dit verder in het klaslokaal brengt voor meer natuurlijk licht in de klaslokalen en minder nood aan artificieel licht.

Een ander veelvoorkomend probleem in scholen is de verblindende glans van de zon, ofwel "glare", die het onmogelijk maakt om computerschermen of smartboards te kunnen lezen. Gordijnen of blinderingen worden dan al snel gesloten, waardoor er geen natuurlijk zonlicht meer binnenkomt en er meer artificieel licht wordt aangestoken. Dit kan eveneens het ziekteverzuim in de school verhogen. Blokkeer daarom de verblindende glans met een 3M™ Window Film, zodat de gordijnen open kunnen blijven in het klaslokaal.

Veiligheid

In een school is de veiligheid van de leerlingen en leerkrachten prioritair. Wanneer er iemand struikelt en tegen een raam of deur valt, of wanneer een bal op de speelplaats tegen het raam belandt, kan het glas breken. Hierdoor kunnen leerlingen of leerkrachten ernstige verwondingen oplopen. Door een veiligheidsfolie van 3M™ op de ramen aan te brengen, worden de glasscherven bij elkaar gehouden en wordt het risico op verwondingen vermeden.

Privacy

In leraarslokalen en vergaderruimtes in de school kan het eveneens belangrijk zijn om de nodige privacy te creëren. Dit kan eenvoudig en snel gerealiseerd worden met een 3M™ zandstraalfolie op de ramen, om zo ongewenste inkijk tegen te gaan.

Neem makkelijk en vrijblijvend contact op met een van onze 3M Preferred Dealers, voor meer informatie over welke oplossing het best bij u past.

Klik hier
Back to top